
- reklama -
Suroviny
- 700 g brambor
- 2/3 hrnku horkého mléka
- 1/4 celeru
- 1 vejce
- asi 4 lžíce hladké mouky
- 100 g škvarků
- 3 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- majoránka
- olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme najemno, vymačkáme z nich trochu vody a zalijeme je horkým mlékem.
-
Přidáme najemno nastrouhaný celer, vejce, mouku, nasekané škvarky, sůl, koření a prolisované stroužky česneku. Nakonec přidáme cibulky nakrájené na tenká kolečka.
Vše dobře promícháme. -
Na rozehřátém tuku pečeme malé bramboráčky dozlatova. Hotové odkládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk a pak ihned podáváme se zeleninovou přílohou.
Kuchařka: Angel 666