Valašské podlesníky s podmáslím

92
- reklama -

Suroviny

brambory uvařené ve slupce
podmáslí (můžeme nahradit kefírem)
polohrubá mouka
sůl
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme. Přidáme podmáslí a polohrubou mouku a umícháme hustší těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Lžící nanášíme směs na pánev a vytvoříme placku. Ne moc tenkou, aby se nerozpadla. Hustotu je potřeba vychytat, popřípadě přidat podmáslí nebo mouku. Smažíme pozvolna do zlatova.

  3. Můžeme podávat jak naslano, tak na sladko, posypané cukrem a přelité smetanou.

Poznámka od kuchařky

Našla jsem zde podobný recept, ale s jinými surovinami. Dříve se podlesníky dělaly nasucho na sporáku na plotně nebo na zelných listech a vždy bez vajec. Valašsko bylo chudý kraj. My je dnes smažíme na troše domácího sádla na pánvi.