- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 salát Little Gem
- cca 120 g zakysané smetany nebo jogurtu
- cca 1,5 lžíce dijonské hořčice, dle chuti
- sůl dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- lák z okurek či feferonek nebo smetana… dle potřeby
- rostlinný olej, klidně s chilli příchutí
Postup přípravy receptu
-
Vychlazený salát pokrájíme na osminky nebo ho natrháme na menší kusy a pokapeme lehce olejem.
-
Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí, mírně osolíme, opepříme a dle požadované hustoty naředíme buď lákem z okurek, feferonek nebo mlékem.
-
Salát pokapeme promíchaným dresingem a můžeme podávat například s pokrájeným vařeným novým bramborem, máslovými krutony z bílého pečiva nebo opečeným toustem, případně jako přílohu ke grilovanému masu…
Kuchař: recepty73