
- reklama -
Suroviny
- 3 velké žemle
- 1 konzerva pečených fazolí v tomatě
- 250 g pečeného vepřového masa
- hrst malých keříčkových rajčat
- papričky jalapeňos
- 100 g čedaru
- čerstvý koriandr
- hustá zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenké plátky a ohřejeme.
Žemle rozkrojíme, spodní část vydlabeme a naplníme ji teplými fazolemi. -
Na fazole rozdělíme maso, na které přijdou plátky rajčat.
Jalapeňos nakrájíme na tenké proužky a rozložíme na rajčata. Zakryjeme plátkem sýra a posypeme lístky koriandru. -
Druhou půlku žemle namažeme zakysanou smetanou a přiklopíme.
Poznámka od kuchařky
Recept je z kuchařky Mexická kuchyně, držela jsem se originálu, jen jsem neměla čerstvé jalapeňos, proto jsem použila konzervované.
Množství surovin je orientační, vepřové můžeme nahradit jinými druhy masa, např. krůtím, kuřecím nebo i šunkou.
Kuchařka: maris