Listový koláč se špenátem a uzeným lososem

91
- reklama -

Suroviny

300 g listového těsta
250 g čerstvých špenátových listů
2 stroužky česneku
100 g uzeného lososa
2 vejce
150 g smetany
sůl
pepř
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme a vyložíme s ním kulatou koláčovou formu. Těsto po celém dně formy propícháme vidličkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a těsto necháme 10 minut předpékat.


    Zobrazit celý recept

  2. Listy špenátu dobře opláchneme a necháme okapat.
    Rozehřejeme lžíci oleje, vhodíme špenát a necháme ho zavadnout. Pak přimícháme utřený česnek, špenát osolíme a opepříme.

  3. Po 10 minutách vyjmeme formu z trouby a na těsto rozložíme připravený špenát.
    Lososa nakrájíme na menší kousky a naklademe na špenát.
    V misce prošleháme vejce se smetanou a koláč přelijeme.
    Formu vrátíme do trouby a asi 15 minut dopékáme.
    Nejlepší je koláč ještě vlažný se sklenkou bílého vína.