Krůtí kousky s pórkem, fenyklem, žampiony a bílým vínem

61
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

cca 300 g krůtího masa (krůtí prsa)
1/2 pórku
1 fenykl
1 krabička žampionů
olivový olej
1 dl bílého vína
sojová omáčka Tamari
1-2 hrsti špenátových listů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kousky, zakapeme sojovou omáčkou a zalijeme bílým vínem. Necháme odležet v ledničce cca hodinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Pórek nakrájíme na kolečka, žampiony podle velikosti – malé na půlky a velké na čtvrtky. Fenykl pokrájíme na kostky.

  3. Pánvičku rozpálíme nasucho a dáme do ní maso, včetně marinády. Zprudka opečeme ze všech stran.

  4. Přisypeme pórek, žampiony a fenykl, podlijeme vodou a dusíme, než jsou maso i zelenina měkké. Podle potřeby můžeme ještě dochutit sojovou omáčkou.

  5. Na závěr přisypeme špenátové listy a jen je necháme zavadnout.

  6. Podáváme s naan chlebem.

Poznámka od kuchařky

Teplý naan chleba je jako příloha vynikající, hodí se ale i rýže nebo brambory.