![Krůtí kousky s pórkem, fenyklem, žampiony a bílým vínem_5ff7061a5dafe.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kruti-kousky-s-porkem-fenyklem-zampiony-a-bilym-vinem_5ff7061a36635.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- cca 300 g krůtího masa (krůtí prsa)
- 1/2 pórku
- 1 fenykl
- 1 krabička žampionů
- olivový olej
- 1 dl bílého vína
- sojová omáčka Tamari
- 1-2 hrsti špenátových listů
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kousky, zakapeme sojovou omáčkou a zalijeme bílým vínem. Necháme odležet v ledničce cca hodinu.
-
Pórek nakrájíme na kolečka, žampiony podle velikosti – malé na půlky a velké na čtvrtky. Fenykl pokrájíme na kostky.
-
Pánvičku rozpálíme nasucho a dáme do ní maso, včetně marinády. Zprudka opečeme ze všech stran.
-
Přisypeme pórek, žampiony a fenykl, podlijeme vodou a dusíme, než jsou maso i zelenina měkké. Podle potřeby můžeme ještě dochutit sojovou omáčkou.
-
Na závěr přisypeme špenátové listy a jen je necháme zavadnout.
-
Podáváme s naan chlebem.
Poznámka od kuchařky
Teplý naan chleba je jako příloha vynikající, hodí se ale i rýže nebo brambory.
Kuchařka: Johanka128