
- reklama -
Suroviny
            3 porce
							
    
- 1 brokolice uvařená v páře
- cca 400 g vařené rýže
- 150 g anglické slaniny nebo šunky, uzeného masa
- 1 větší cibule
- 2-3 stroužky česneku, dle chuti
- sůl
- mletý pepř
- posekané bylinky dle chuti: petrželka, tymián, pažitka
- máslo nebo olej
- cca 5 vajec
Postup přípravy receptu
- 
Na kousku rozpuštěného másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a krátce i nasekaný česnek. 
- 
Přisypeme na skus předvařenou brokolici v páře nebo ve slané vodě, pokrájenou na menší kusy a vařenou rýži. Za občasného promíchání vše prohřejeme, dochutíme solí, pepřem a bylinkami dle chuti. 
- 
Nakonec vmícháme vejce, která necháme v jídle srazit a můžeme podávat. 
- 
Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. 
- 
Kdo chce pokrm odlehčenější, může vynechat vejce. 
            Kuchař: recepty73
        
