
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 3 větší jablka
- 150 g jemných ovesných vloček
- 70 g másla
- 10 g třtinového cukru
Postup přípravy receptu
-
Nejprve rozpálíme troubu na 175°C.
-
Jablka můžete buď na hrubo nastrouhat nebo nakrájet na menší kostičky anebo můžete zkombinovat obě možnosti. My zvolili jen nastrouhání na hrubo.
-
Nastrouhaná jablka rozdělíme do zapékacích mističek a připravíme drobenku.
-
Jemné vločky s cukrem na pár vteřin vložíme do mixéru, aby z části vloček vznikla mouka a umixoval se částečně i cukr.
-
Směs propracujeme s máslem tak, aby vznikla pěkně sypká drobenka, kterou zasypeme jablka.
-
A pak už jen stačí mističky přenést na plech a dát péct do předem vyhřáté trouby hezky dozlatova, což vychází přibližně na 25 minut.
Poznámka od kuchařky
http://zivotpodlekarol.blogspot.cz/2018/04/peceme-jablecny-crumble.html
Kuchařka: Karol89









