Bulgur s mrkví a vepřovým masem

95
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 hrnek (200 ml) bulguru
150 g vepřové plece, popřípadě kýty
olej
1 kus mrkve
1 cibule
2-3 lžíce kukuřice z plechovky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené maso a na malé kostičky nakrájenou mrkev a kukuřici. Směs opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody.
    Dusíme, dokud není maso téměř měkké.

  2. Bulgur nasypeme do hrnce a zalijeme hrnkem vody, kterou osolíme.
    Vaříme cca 15 minut, než se voda vyvaří. Pokud nějaká v hrnci zbude po 15 minutách, scedíme ji.

  3. Zeleninu s masem a bulgur spojíme dohromady a vložíme do předem vyhřáté trouby na zhruba 15 minut.

  4. Podáváme s kyselou okurkou.