Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2 jarní cibulky
- 1-2 stroužky česneku
- 150-200 ml smetany na vaření
- kuřecí vývar
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky mleté papriky
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- libeček
- petrželka
- olej + kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozkrojíme na tenčí plátky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme mouku s paprikou, pepřem, a kmínem. Plátky masa v mouce důkladně obalíme.
-
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka z obou stran opečeme. Přidáme kousek másla, nakrájenou cibulku, česnek a zalijeme vývarem tak, aby byl zároveň s masem.
-
Dusíme asi 10 minut a přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali zbylou mouku. Možná bude mít omáčka pro někoho dostatečnou hustotu, tak přilije jen smetanu.
-
Omáčku provaříme a před koncem přidáme nasekaný libeček a petrželku. Maso by mělo být dostatečně měkké. Nakonec omáčku dochutíme a podáváme s těstovinami, noky nebo knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce mít omáčku opravdu jemnou, plátky vytáhne a omáčku promixuje ponorným mixérem. Potom se maso vrátí do omáčky.