Suroviny
- 600 g vepřové plece
- 1 cibule
- paprika červená a žlutá
- 2 rajčata
- 1 velký žampion
- hrstka sušených hub
- 50 ml rajčatového pyré (nemusí být)
- 2 rovné lžíce sladké papriky
- lžíce sádla
- zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- vývar nebo voda
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, papriky, žampiony a rajčata na kousky. Cibuli orestujeme na sádle dozlatova.
-
Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Přisypeme papriku a po zamíchání přidáme pyré sušené houby a horký vývar tak, aby byl zároveň s masem.
-
Přisypeme koření, sůl a pod poklicí dusíme do poloměkka. V této fázi přidáme všechnu zeleninu a dusíme do měkka.
-
Podlévat už by se nemělo zelenina pustí vodu. Ke konci vaříme bez poklice. Já jsem nezahušťovala, ale komu se to bude zdát řídké rozmíchá trochu mouky ve vodě a ke konci přidá.
-
Těsně před koncem odebereme trochu šťávy a vmícháme asi do dvou lžic smetany. Tu přimícháme k masu a už jen krátce povaříme.
-
Paprikáš dochutíme pepřem, můžeme i trochou chilli a podáváme s nočky, těstovinami nebo knedlíky. Já jsem podávala s cuketovými haluškami.