- reklama -
Suroviny
1 dort – forma o průměru 15 cm
- 16 tyčinek Pribináček kokos
- 2 vanilkové velké Pribináčky (250 g)
- 2 smetanové velké Pribináčky (250 g)
- 80 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce borůvkové marmelády
- 200 ml smetany ke šlehání
- 7 g želatiny (plátky)
- jahody, maliny a borůvky
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte Pribináčky v kelímku s cukry a borůvkovou marmeládou. Smetanu vyšlehejte, nemusí být úplně tuhá.
-
Změklou želatinu po vychladnutí vymačkejte od přebytečné vody a vetřete ji do sladkého krému.
-
Dno formy na dort vyložte potravinářskou fólií. Kokosové tyčinky vyskládejte čokoládovou stranou dovnitř, jednu vedle druhé. Opatrně vnitřní část naplňte krémem. Nechte ideálně do druhého dne v ledničce zchladnout, minimálně však 2 hodiny.
-
Poté opatrně rozevřete formu na dort, stáhněte mašlí kolem dokola a pomocí cukrářské špachtle přendejte i s fólií na talíř. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocem. V létě se hodí jahody, maliny a borůvky.
Kuchařka: adela.postranecka