- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek směsi bílé a hnědé quinoi
- sůl
- pepř
- 2 jarní cibulky
- asi 12 třešňových rajčátek
- 2 hrsti rukoly
- 1/2 žluté papriky
- asi 15 černých oliv
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Quinou dobře propláchneme v cedníku vodou, necháme okapat, vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 hrnkem vody, lehce osolíme a necháme 10 minut vařit. Pak vypneme a necháme ještě 5 minut pod pokličkou dojít.
-
Cibulky nakrájíme na nudličky, papriku na proužky, rajčátka a olivy přepůlíme.
V pánvi zahřejeme trochu oleje, vhodíme cibulky, papriku, rajčátka, olivy a opranou a okapanou rukolu.
Restujeme velmi krátce, 1-2 minuty, jen aby rukola zavadla a všechna a zelenina se prohřála.
Pak vmícháme vařenou quinou, osolíme, opepříme a podáváme buď samotné nebo jako přílohu k masu.
Kuchařka: Angel 666