Kotlety s hořčičnou omáčkou

160
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 vepřové kotlety bez kosti
sůl
mletý pepř
3 lžíce oleje
2 cibule nebo 4 šalotky (na kolečka)
75 ml bílého vína
1 lžíce hrubozrnné hořčice
150 ml smetany ke šlehání
zelené fazolky
bramborové noky

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety přes plastový sáček naklepeme, lehce nakrájíme na okrajích a osolíme a opepříme.

  2. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme na něm kotlety dozlatova (cca 5 minut) z každé strany. Maso vyjmeme z pánvičky a odložíme na talíř (popřípadě přikryjeme alobalem, kvůli udržení tepla).

  3. Do pánve přilijeme zbytek oleje a pozvolna na středním plameni opékáme cibuli do světle zlaté barvy. Podlijeme ji vínem a přitom ze dna pánve vařečkou odškrábneme přípečky z masa.

  4. Vmícháme hořčici a smetanu, přimícháme šťávu, kterou pustilo maso, dosolíme a už jen prohříváme.
    Maso podáváme přelité omáčkou.
    Jako přílohu podáváme bramborové noky a zelené fazolky, které jsme předem uvařili v osolené vodě.

Poznámka od kuchařky

Zdroj receptu: Apetit edice.