- reklama -
Suroviny
množství dle chuti
- česnekové výhonky
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme „pacibulky“ a pokrájíme je na kratší kousky. Ty pak dáváme po částech do mixéru, přidáme sůl dle chuti a oleje přiléváme tolik, aby se výhonky dobře rozmixovaly na pastu s krémovou konzistencí. Po rozmixování pastu / pesto nandáme do menších skleniček a uchováváme v chladnu. Lze i sterilovat.
-
Pastu / pesto používáme ke grilované zelenině a masu, kdy ho můžeme dle chuti ještě doplnit nastrouhanými sýry, nasekanými rajčaty či pečenými paprikami, ořechy, mandlemi…, případně ho můžeme ještě zjemnit přidáním zakysané smetany nebo jogurtu.
-
Přidáváme ho i do polévek, omáček, pod maso, do pomazánek, salátů, dipů, dresingů…
Kuchař: recepty73