
Suroviny
2 porce
- 250 g karé (kotleta bez kosti)
- koření na čínu nebo koření 5-ti vůní
- 100 g česnekových výhonků (lze nahradit fazolkami)
- 100 g červené papriky
- 100 g pórku
- 50 g mrkve
- 100 g cukety
- 1 lžíce rýžového octa
- solamyl
- sojová omáčka nebo rybí či ústřicová
- voda
- olej
Postup přípravy receptu
-
Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou solamylu, promícháme a necháme v talíři odležet.
-
Česnekové výhonky pokrájíme na špalíčky, pórek a mrkev na kolečka, papriku na nudličky. Cuketu pokrájíme také na nudličky, ale tu necháme stranou, protože ji budeme dávat do pánve téměř až naposledy.
-
Na pánvi rozehřejeme na vysokou teplotu trochu oleje, do kterého nasypeme připravené maso a zprudka za občasného promíchnutí smažíme dozlatova. Maso vyndáme stranou a do pánve nasypeme zeleninu, kterou smažíme taktéž zprudka na skus, občas promícháme a ke konci vsypeme i připravenou cuketu.
-
Během smažení zeleniny rozmícháme v talíři po mase cca jednu lžičku solamylu, dvě až tři lžíce (dle vlastní chuti) sojové nebo rybí omáčky s troškou vody (4-5 lžic). Nálev vlijeme k zelenině do pánve a vše necháme krátce povařit, aby zelenina zůstala nerozvařená.
-
K zelenině přisypeme osmažené maso, promícháme a podáváme.
-
Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.