- reklama -
Suroviny
4 porce
- voda
- bujon
- 1 lžíce kmínu
- červená paprika sladká
- sůl
- pepř
- brambory
- vajíčko
- bobkový list
- nové koření
- máslo
- mouka
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky uděláme jíšku. Když je hotová, přidáme k ní lžíci kmínu a necháme chvíli restovat, pak zaprášíme paprikou. Jíšku zalijeme vodou, ve které jsme rozpustili bujon.
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme je do polévky.
-
Přihodíme do polévky bobkový list, nové koření, sůl a pepř. Když jsou brambory měkké, rozkvedláme do polévky jedno vajíčko.
Poznámka od kuchařky
Můžu říct, ze toto je nejlepší kmínová polévka, kterou jsem kdy jedla. A to jsem jich vyzkoušela už moc. Tahle je prostě TOP.
Kuchařka: Darcek1997