
- reklama -
Suroviny
    
- 150 g těstovin
- 2 středně velké červené řepy
- 150 g vařené nebo sterilované cizrny
- kousek křenu podle chuti
- sůl
- pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- šťáva z poloviny citrónu
- hladkolistá petrželka
Postup přípravy receptu
- 
Řepy oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Dáme do pekáčku, zakapeme 2 lžícemi oleje, osolíme, opepříme a dáme péci. Pečeme při 220°C asi 30 minut, občas řepu promícháme, aby se propekla stejnoměrně. 
 Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Uvařené scedíme a dáme do mísy.
- 
K vařeným těstovinám přidáme upečenou řepu a scezenou cizrnu. Křen nastrouháme najemno a vmícháme do salátu. 
- 
Citrónovou šťávu smícháme se zbylým olejem a vlijeme do salátu. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. 
 Salát chutná dobře teplý i studený.
            Kuchařka: Angel 666
        
