- reklama -
Suroviny
- 1 větší nebo 2 menší kedlubny
- 1-2 lžíce oleje (dala jsem olivový)
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- pálivá + sladká paprika podle chuti
- pepř
- sůl
- Dip:
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1-2 lžíce majonézy
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 2 lžičky křenové hořčice
- špetka soli
- strouhaný sýr (dala jsem parmazán)
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na větší hranolky. Smícháme koření s olejem a osušené hranolky zamícháme, aby byly všechny obaleny.
-
Přendáme je na plech s pečícím papírem tak, aby se nepřekrývaly. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. cca 25-30 minut. Občas je zkontrolujeme a obrátíme.
-
Na dip smícháme všechny suroviny, dochutíme a dáme na chvíli vychladit. Ještě horké hranolky posypeme oblíbeným sýrem a podáváme s dipem jako chuťovku nebo samostatně jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Hranolky nejsou křupavé, ale chutí velmi dobré. Hledala jsem, ale stejné hranolky ani stejný dip jsem nenašla.
Kuchařka: mika59