Kedlubnové zelí s jablky a česnekem

79
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

3-4 velké kedlubny (giganty)
2 střední jablka
pórek (cca 4-5 cm)
2 velké stroužky česneku
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny nastrouháme na jemném struhadle, pórek nakrájíme na drobno. Jablka nastrouháme na jemno a česnek prolisujeme.

  2. Na oleji krátce orestujeme pórek, jen asi 1 minutu. Přidáme nastrouhanou kedlubnu, jablka a česnek,
    pořádne promícháme, podlijeme vodou a necháme dusit.

  3. Podle potřeby podléváme vodou, dusíme cca 20-30 minut. Na závěr dochutíme solí.

Poznámka od kuchařky

Česnek dodá zelí výbornou výraznou chuť.

Kedlubnové zelí podáváme stejně jako klasické zelí – my jsme si k němu dali vepřové kotlety pečené s hořčicí a cibulí.