
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 3-4 velké kedlubny (giganty)
- 2 střední jablka
- pórek (cca 4-5 cm)
- 2 velké stroužky česneku
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny nastrouháme na jemném struhadle, pórek nakrájíme na drobno. Jablka nastrouháme na jemno a česnek prolisujeme.
-
Na oleji krátce orestujeme pórek, jen asi 1 minutu. Přidáme nastrouhanou kedlubnu, jablka a česnek,
pořádne promícháme, podlijeme vodou a necháme dusit. -
Podle potřeby podléváme vodou, dusíme cca 20-30 minut. Na závěr dochutíme solí.
Poznámka od kuchařky
Česnek dodá zelí výbornou výraznou chuť.
Kedlubnové zelí podáváme stejně jako klasické zelí – my jsme si k němu dali vepřové kotlety pečené s hořčicí a cibulí.
Kuchařka: Johanka128









