
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 1 kg mletého vepřového
- 1 cibule
- 13 g soli (vyzkoušeno)
- pepř
- škrobová moučka
- Náplň:
- 150 g strouhaného sýru (Gouda, Eidam…)
- 2 vejce
- kysaná smetana – tolik, aby vznikla hustá kaše
- kopr, petrželka, pažitka…
Postup přípravy receptu
-
Dobře prohněteme maso s cibulí, pepřem a solí, vyválíme do šišky a rozdělíme na osm kusů, z kterých následně vyrobíme na prkénku, posypaném škrobovou moučkou, koule.
-
Koule potom rozplácneme a sklenkou vyrobíme misky.
-
Vyskládáme je na pomaštěný plech a zamíchanou náplní stejnoměrně vyplníme misky (hnízda).
-
Pečeme asi 30 min. při teplotě 200°C.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Doporučuji vyrobit hnízda hlubší než na fotce, tj. s tenkým dnem a vyšším okrajem protože se při pečení hnízdo smrskne a náplň vyteče na plech. Není to tak velká škoda, náplň se seškrábne a dá na brambory :-).
Inspirace:
Kuchař: Tom Beyk









