Celozrnné špagety se zelenou omáčkou

60
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g celozrnných špaget
Maso:
250 g kuřecího masa
Omáčka:
olivový olej
500 g cukety
2 stroužky česneku
½ pórku
pepř
kurkuma
125 g ricotty
200 ml vody z uvařených špaget
sůl
parmezán na posypání podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme špagety v osolené vodě se lžící oleje. 7-8 minut podle značky a návodu na obalu.
    Při cezení odebereme asi hrnek vody.
    Špagety necháme v teple (nechávám přikryté v sítku na hrnci).

  2. Kuřecí maso nakrájíme na proužky a opečeme na oleji.
    Opepříme, přidáme cuketu nakrájenou na kolečka a nasekaný česnek, opečeme, posypeme lžící kurkumy.
    Asi po 3 minutách přidáme pórek nakrájený na kolečka.

  3. Přibližně po dalších 3 minutách přidáme ricottu a přilijeme ½ vody z těstovin.
    Po rozpuštění ricotty přidáme vodu podle hustoty omáčky.
    Pokud se nám podaří přilét víc vody, necháme vyvařit, ale ne moc dlouho, aby nebyla cuketa rozvařená.
    Osolíme podle chuti.

  4. Podáváme s nastrouhaným parmazánem, dají se i bez něj.
    Pokapeme trochou olivového oleje ještě na talíři.

Poznámka od kuchařky

Používám mladé cukety, které neloupu a nevykrajuju střed. Už začínají na zahradě růst jak divé, musím je rychle likvidovat, protože nemám ráda ty přerostlé potvory se silnou slupkou, které jsou jak vražedný nástroj.

Gramáž masa se nemusí dodržovat přesně.