Kuřecí kousky v hořčično-medové omáčce

71
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsa
4 větší žampiony
olej
sůl, pepř
4 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce medu (nebo dle chuti)
chilli
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. V pánvi maso orestujeme ze všech stran a přidáme žampiony. Maso podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím připravíme omáčku. Smícháme hořčici, med a koření dle chuti.
    Až bude maso hotové, smícháme ho s omáčkou, nejlépe v hrnci. Protřepeme, aby se vše spojilo dohromady.

  3. Podáváme se zeleninou, bramborem, hranolky nebo s fazolovými lusky.

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem dostala chuť na kombinaci masa, žampionů a nějaké omáčky. Po chvíli tvoření vznikla tahle naprosto úžasná omáčka. Je rychlá na přípravu a moc dobrá.

Já jsem zvolila jako přílohu zeleninu, ale budou dobré brambory nebo hranolky, které krásně nasáknou omáčku.