
- reklama -
Suroviny
- 1 l zeleninového vývaru
- 350 g mraženého hrášku
- sůl
- pepř
- 1 kelímek smetany
- polévkové koření
- 1-2 rohlíky na krutony
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit zeleninový vývar, poté do něj přidáme mražený hrášek a necháme provařit, aby byl hrášek měkký.
-
Až bude hrášek měkký, rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes cedník, aby v polévce nebyly slupky od hrášku.
-
Necháme chvilku provařit, nalijeme kelímek smetany a dochutíme pepřem, solí a trochou polévkového koření. Polévka by měla být hustá, nemusí zahušťovat. Podáváme s krutony z rohlíku.
-
Krutony uděláme tak, že nakrájíme rohlíky na kostičky, dáme na pekáč s pečícím papírem a vložíme do trouby na 180°C cca 5-10 minut.
Kuchař: Dominik22