Qasháky ala Babilon- kvašáky

54
- reklama -

Suroviny

okurky
česnek
křen
sůl
voda
(mrkev, kopr)

Postup přípravy receptu

  1. Okurky očistíme, sklenice řádně umyjeme a víčka taky (ne oční, ale na sklenice!!!).
    Okurky napícháme vidličkou (stačí 3x z jedné a 3x z druhé strany) a naklademe do sklenic.
    Přidáme do každé sklenice dvě kolečka křenu a dva stroužky česneku.

  2. Připravíme nálev – množství dle potřeby, poměr je 40 gramů soli na jeden litr vody.
    Pořádně rozmícháme a zahřejeme (ne do varu, stačí cca 70 stupňů Celsiových).

  3. Teplý nálev nalijeme do sklenic a pořádně uzavřeme. Chladnutím se víčka ještě přicucnou.
    Necháme v komoře či chladné spižírně odstát minimálně 3 týdny .
    Poté dle libosti žereme. Mělo by to vydržet dlouho…

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se za slovník a název, ale chtěl jsem předat recept přesně dle autora.

V závorce je, co jsem přidal já.

Vydrží do další sezony, ale po otevření pro rychlé zpracování.

Dal jsem do menších sklenic a použil malé nakladačky, zůstaly křupavé i po roce skladování.