
- reklama -
Suroviny
- 1 menší cuketa (měla jsem žlutou, ale může být i zelená)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- sůl
- 1 lžička red curry pasty
- půl hrnku strouhaného parmazánu
- 2 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme cuketu i se slupkou na hrubém struhadle, v misce ji posolíme. Mezitím na másle osmažíme dorůžova nadrobno pokrájenou cibulku, později přidáme i pokrájený česnek. Přidáme červenou kari pastu a promícháme.
-
Cuketu důkladně vymačkáme a na připraveném základě asi pět minut zprudka orestujeme. Dáme zpět do misky, přidáme strouhaný parmazán a zakysanou smetanu. Podle chuti dosolíme – ale většinou není nutné.
-
Necháme v lednici vychladnout a mažeme na opečené tousty.
Poznámka od kuchařky
Je tu dost pomazánek z cukety, úroda je veliká :D. Takovouto jsem tu ale nenašla, třeba se někomu bude hodit. Ten, koho pohoršuje kombinace asijské a italské suroviny, může použít chilli pastu.
Kuchařka: hosta