- reklama -
Suroviny
4+
- 3 silnější kuřecí prsa
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- granulovaný česnek
- 3 stroužky česneku
- slunečnicový olej
- 2 silnější plátky másla
- 4 středně velké žampiony
- 1/2 skleničky sušených rajčat v olejovém nálevu (použila jsem Kaiser Franz Josef)
- 2 dl Sherry Cream (použila jsem Tio Nico Sherry)
- hrnek vývaru – více podle nutnosti
- 1 malá smetana na vaření
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozkrojíme každé na dva tenčí plátky. Mouku smícháme se solí, pepřem, granulovaným česnekem a maso v ní obalíme.
-
Na pánvi na oleji z obou stran osmažíme obalené plátky dozlatova, vyjmeme z pánve. Přendáme na mísu a udržujeme v teple.
-
Do pánve přidáme máslo, na plátky nakrájené žampiony, na půlky nakrájená rajčata a utřené stroužky česneku, mírně osmahneme. Podlijeme Sherry krémem a vývarem a necháme dusit, dokud omáčka nezhoustne. Poté přilijeme smetanu a za neustálého míchání necháme směs spojit.
-
Vrátíme prsa do pánve, necháme minutku, dvě projít varem a podáváme. Jako přílohu jsem volila špagety.
Kuchařka: Lenka Škulinová