
Suroviny
4 porce
- 3 sáčky rýže
- sádlo
- cibule
- mrkev
- hrášek (mražený nebo v plechovce)
- vepřové maso (plec nebo kýta)
- sladká červená paprika
- sůl
- pepř
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit rýži. Mezitím nakrájíme na malé kostičky maso a ještě na menší kousky mrkev.
-
Když máme vše nakrájené, dáme do hrnce rozpálit sádlo, nakrájime cibulku a orestujeme ji do zlatova. Na ni přidáme maso a restujeme dál. Musíme restoval déle, protože maso nakrájené na malé kousky pustí dost vody.
-
Když se vypaří voda, přidáme mrkev a hrášek a orestujeme. Vše osolíme, opepříme a přidáme kmín.
Zasypeme červenou paprikou. Podlijeme vodou a vaříme cca 40 minut, dokud maso a mrkev nezměkne. -
Když máme vše měkké a skoro vypařenou vodu (vždy tam trochu vody necháme, aby rizoto nebylo suché), přidáme rýži a dochutíme dle potřeby.
Poznámka od kuchařky
Můžete posypat sýrem, jestli máte rádi, ale pro nás je to výborné i bez sýra ☺☺
Výborná je k tomu okurka nebo malé zavařené cibulky. ❤ Dobrou chuť přeji.