
- reklama -
Suroviny
- 800 g vyzrálých rajčat
- 1 balíček želírovacího cukru 2:1
- 300 g červené cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 větší mrkev nebo 150 ml mrkvové šťávy
- 1 -2 chilli papričky
- 50 g rajčatového protlaku
- kůra a šťáva z půlky citrónu
- 2 PL balzamikového octa
- 3 KL soli
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na menší kostičky , dáme do kastrolu, zasypeme cukrem, promícháme a necháme cca 30 minut odstát.
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům společně s mrkvovou šťávou (nebo najemno nastrouhanou mrkví), protlakem, nasekanou papričkou a nastrouhanou citrónovou kůrou.
-
Za stálého míchání povaříme asi 10 minut.
Dochutíme balzamikem, citrónovou šťávou, solí a pepřem, vmícháme nasekanou bazalku a ještě chviličku provaříme. -
Horké plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a dnem nahoru necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v receptáři Dr.Oetkera a upravila si ho podle vlastní chuti. Výsledkem je jemně pikantní, sladkokyselá mňamka!
Kuchařka: Danca









