Jahody / maliny s tvarohem a šlehačkou

109
- reklama -

Suroviny
5 porcí

300 g čerstvých jahod nebo malin
1 smetana ke šlehání
1 polotučný tvaroh
3 lžičky třtinového moučkového cukru (může být i klasický moučkový)
agávový nebo javorový sirup (nemusí být)
lístky máty na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Jahody / maliny omyjeme a rozmačkáme vidličkou na kašičku. Smetanu vyšleháme dotuha a pak zašleháme tvaroh s cukrem.


    Zobrazit celý recept

  2. Do skleniček dáme rozmačkané jahody / maliny, na to navrstvíme krém a nahoru opět jahody / maliny. Zdobíme lístkem máty a kdo má raději sladší, může ještě nakonec zlehka zakápnout javorovým nebo agávovým sirupem.

  3. Hotové necháme aspoň 2-3 hodiny vychladit v lednici. Podáváme vždy chlazené.

Poznámka od kuchařky

Pokud jsou jahody / maliny dostatečně vyzrálé, tak není vůbec potřeba je sladit.