- reklama -
Suroviny
individuální
- 250 g rajčat
- 250 g paprik
- 250 g salátových okurek
- 100 g cibule
- 2 stroužky česneku
- nebo 1 lžíce sušeného česneku
- dále podle chuti
- sůl
- mletý pepř
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, ihned sloupneme a nakrájíme na drobné kostičky.
-
Papriky, okurek, cibuli a česnek očistíme a kromě česneku, který prolisujeme, také nakrájíme na drobnější kousky.
-
Všechnu zeleninu v míse promícháme, polovinu vložíme do mixéru, rozmixujeme na pyré a to nalijeme nazpět do mísy k nakrájené zelenině.
Ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem, promícháme a dáme vychladit do lednice. -
Podáváme jako salát k hlavnímu jídlu a nebo jen tak na chuť v teplém počasí.
Kuchařka: Anna Kocikova