Špenát s kuskusem – pro nejmenší

65
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 KL ghí
cca 1 cm pórku
1 malý stroužek česneku
hrst špenátu
špetka soli
1 PL suchého kuskusu

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Špenátové listy omyjeme pod tekoucí vodou.

  2. Kuskus zalijeme dvojnásobkem množstvím horké vody a necháme nabobtnat.

  3. V kastrůlku rozehřejeme ghí a na mírnějším plameni lehce orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek a cca půl minuty promícháváme. Přidáme špenátové listy, osolíme, podlijeme trochou vody a za občasného míchání necháme několik minut dusit.

  4. Rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence a podáváme s kuskusem.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Výborné, lehké, rychlé a jednoduché jídlo, které si rádi dají i dospělí.

Kuskus můžeme lehce osolit, ale je třeba dát pozor na to, aby jídlo celkově nebylo přesolené.