- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek vody
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 3 vrchovaté lžíce prosátého kakaa
- Krém:
- 2 zakysané smetany
- 2 šlehačky v prášku
- 2 ztužovače šlehačky
- cukr krupice (podle chuti)
- Ostatní:
- rum
- pikantní marmeláda
- 1 tyčinka Margotka nebo čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Ingridience na těsto ušleháme elektrickým šlehačem.
Plech (cca 37×26 cm) vyložíme pečícím papírem.
Těsto rozetřeme na plech a pečeme při 180°C asi 15-20 minut.
Necháme vychladnout. -
Krém: Šlehačky v prášku připravíme podle návodu.
Přidáme zakysané smetany a cukr dle chuti. Dobře prošleháme. -
Piškot povlažíme rumem, natřeme marmeládou a nakonec rozetřeme krém.
-
Vrch postrouháme Margotkou nebo čokoládou. Dáme vychladit a podáváme. Druhý den je lepší.
Kuchařka: marbene