- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g květáku
- 1 kostka bujónu zeleninového
- 1 vajíčko
- 10 ml oleje olivového (1 pl)
- 20 g pohankové krupice (2 pl)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na menší růžičky a vložíme do 1 litru vody s kostkou bujónu.
-
Necháme vařit, dokud není květák na zkus (10 minut).
-
Do polévky dáme rozšlehané vejce a zamícháme.
-
Přidáme na zahuštění pohankovou mouku krupici.
-
Polévku zakápneme olivovým olejem a osolíme.
Poznámka od kuchařky
Květák obsahuje betakaroten, významné množství vitamínu C, dále vitamíny B a E, vápník, mangan a hořčík. Má v sobě také malé množství sacharidů a minimální množství kalorií.
Květák posiluje imunitní systém. Pomáhá při nemocech močového měchýře a tlustého střeva. Je vhodný také při ledvinových potížích.
Kuchařka: adela73