Těstoviny s lososem ve smetanové omáčce s koprem

152
- reklama -

Suroviny

400 g těstovin
300 g lososa
150 ml smetany ke šlehání
několik snítek čerstvého kopru
citronová šťáva
sůl
čerstě mletý bílý pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky.
    V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme rybu, osolíme ji a krátce orestujeme.
    Přidáme smetanu a společně povaříme.

  2. Těstoviny připravíme podle návodu. Scedíme je a promícháme s obsahem pánve. Na závěr dochutíme citronovou šťávou, solí, bílým pepřem a posypeme jemně krájeným koprem.

Poznámka od kuchařky

Existuje nepsané pravidlo, že ryba by se neměla kombinovat se smetanou, ale losos je zřejmě výjimka, která potvrzuje pravidlo, bylo to moc dobré.