Pečený lilek s granátovým jablkem

71
- reklama -

Suroviny
6 porcí

4 lilky
olivový olej
3 lžičky sušeného tymiánu
sůl
pepř
svazek čerstvého kopru
2 stroužky česneku
kelímek zakysané smetany
granátové jablko

Postup přípravy receptu

  1. Lilky podélně rozkrojíme a na řezné straně nožem nařízneme ve tvaru mřížky.
    Půlky lilků naskládáme do pekáče vedle sebe a poctivě zakápneme olivovým olejem.

  2. Posypeme sušeným tymiánem, osolíme, opepříme.
    Posypeme čerstvým koprem.
    Pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C.

  3. Do zakysané smetany vmícháme rozmačkaný česnek a trochu olivového oleje.
    Po dopečení naneseme omáčku na teplé lilky a ozdobíme zrnky z granátového jablka a podáváme.