
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 4 lilky
- olivový olej
- 3 lžičky sušeného tymiánu
- sůl
- pepř
- svazek čerstvého kopru
- 2 stroužky česneku
- kelímek zakysané smetany
- granátové jablko
Postup přípravy receptu
-
Lilky podélně rozkrojíme a na řezné straně nožem nařízneme ve tvaru mřížky.
Půlky lilků naskládáme do pekáče vedle sebe a poctivě zakápneme olivovým olejem. -
Posypeme sušeným tymiánem, osolíme, opepříme.
Posypeme čerstvým koprem.
Pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C. -
Do zakysané smetany vmícháme rozmačkaný česnek a trochu olivového oleje.
Po dopečení naneseme omáčku na teplé lilky a ozdobíme zrnky z granátového jablka a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: Pankulik









