
- reklama -
Suroviny
- cca 450 g kysaného zelí + nálev
- 1 balení Klasa na čínu (cca 220 g)
- 1 červená cibule
- sladká mletá paprika
- olivový olej
- gnocchi
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, zelí překrájíme.
-
V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli. Zasypeme sladkou mletou paprikou, přidáme Klaso a necháme chvilku opékat. Podlijeme nálevem z kysaného zelí a dusíme cca 10-15 minut.
-
Gnocchi uvaříme podle návodu a scedíme.
-
Přidáme kysané zelí a necháme několik minut probublat.
-
Na talíři servírujeme gnocchi spolu se směsí Klasa a kysaného zelí.
Poznámka od kuchařky
Není třeba dosolovat, kysané zelí je samo o sobě dost slané.
Odlehčená varianta, uzenina je nahrazena Klasem na čínu nebo se dá použít i Klaso lahůdkové nebo jemné.
Klaso viz http://www.klaso.cz/
Kuchařka: Johanka128