Špagety aglio olio e peperoncino

72
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g špaget (doporučuji Adriana, Panzani nebo Barilla)
1,5 čerstvé chilli papričky
1,5 palice česneku
lžička koření Aglio olio & peperoncino
75 ml kvalitního panenského olivového oleje
150 g strouhaného parmezánu
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, chilli papričky omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na menší kostičky. Česnek i chilli vložíme do pánve, přidáme koření (pokud nemáme přímo koření na Aglio olio & peperoncino, postačí sušená bazalka a trocha chilli soli), zalijeme olivovým olejem a dáme pozvolna opékat na pánev. Bude stačit tak 5 minut na mírném plameni, aby česnek nezhořkl, pouze změkl.

  2. Uvařené špagety scedíme a přidáme do již vypnuté pánve. Důkladně promícháme a můžeme servírovat. Navrch sypeme nahrubo strouhaným parmezánem (nešetříme) a lístky čerstvé bazalky.

Poznámka od kuchařky

Jedná se o velice rychlé, chutné a na přípravu jednoduché jídlo z pár surovin.