
- reklama -
Suroviny
- 1 lžíce másla
- 1 pórek
- 1 mrkev
- 2 brambory
- 2 bobkové listy
- hovězí vývar
- 4 rajčata
- 1 lžíce krupicového cukru
- sůl a pepř
- větvička tymiánu
- hrst bazalky
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájený pórek. Postupně přidáme na kostičky pokrájené brambory, mrkev, bobkové listy, větvičku tymiánu, cukr a zprudka zarestujeme. Podlijeme vývarem.
-
Rajčata nařízneme, zalijeme horkou vodou a zbavíme slupky. Pokrájíme je a společně s bazalkou dáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme a když je zelenina měkká, tak polévku rozmixujeme na jemný krém. Podávala jsem s křupavými krutony, bazalkou rozšlehanou s mlékem, na závěr posypala kozím sýrem a zakápla olivovým olejem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MAKE-FOOD