Suroviny
2 porce
- 500 g předem uvařených krup
- 300 g červené řepy předem uvařené nebo očištěná dýně
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 cibule
- bylinky dle chuti (tymián, šalvěj, oregano, libeček)
- 2-3 stroužky česneku
- olej
- sůl a pepř
Postup přípravy receptu
-
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět.
-
Přidáme předem uvařenou řepu, pokrájenou na menší kostičky nebo na kostičky pokrájenou dýni, osolíme, opepříme, přidáme bylinky dle chuti, protlak a krátce osmažíme. Je-li třeba, můžeme přidat trošku vývaru (dvě, tři lžíce).
-
Nakonec přisypeme předem uvařené kroupy v osolené vodě, promícháme, případně ještě osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Podáváme samostatně, výborné je například i doplněné kozím sýrem nebo klidně jako přílohu, například k přírodnímu masu. Vše dle vlastní chuti.
Poznámka od kuchařky
Myslím, že by se řepa nemusela používat ani předvařená, pokud se nakrájí na malé kostičky a ještě prochází tepelnou úpravou, ale měl jsem předvařenou a stejně tak jsem s ní i pracoval dál… S dýní není problém, ta je měkká hned po osmažení.