Řezy Sto let

49
- reklama -

Suroviny
plech 20×25 cm

Maková náplň:
1 jablko
120 ml zakysané smetany
2 rovné lžíce cukru moučky
lžička skořice
1 vejce
1 rovná lžíce solamylu
1 lžíce rumu
cca 150 g máku
Dýňová náplň:
1/2 středně velké dýně hokaido
1 rovná lžíce cukru moučky
1 vejce
2 najemno nastrouhané vařené a vystydlé brambory
1 lžíce citronové šťávy
4 rovné lžíce solamylu
2-3 lžíce jahodového džemu
Tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
100 ml zakysané smetany
1 vejce
špetka soli
2 rovné lžíce cukru moučky
1 vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Z dýně odstraníme semena, neloupanou pokrájíme na malé kousky a v trošce vody (cca 100 ml) pod poklicí rozdusíme doměkka, trvá to tak 20-30 minut. Necháme částečně vychladnout, pak rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny na dýňovou náplň.


    Zobrazit celý recept

  2. Jablko ustrouháme a smícháme s ostatními surovinami, které patří do náplně makové.

  3. Tvaroh vyklopíme do misky, přidáme žloutek, cukr, pudinkový prášek, zbytek zakysanky částečně použité na makovou náplň a vmícháme sníh, který jsme ušlehali z bílku a špetky soli.

  4. Menší plech vystříkáme olejem, vyložíme papírem na pečení a na něj rozetřeme nejpevnější makovou náplň. Na ni dáme připravenou náplň dýňovou, trošku můžeme posypat strouhánkou a rozetřeme ochucený tvaroh.

  5. Pečeme asi hodinu – do zpevnění tvarohu – v troubě vyhřáté na 160 st.C.

Poznámka od kuchařky

Když je ten svátek …… 😀 – bohužel se mi nepodařila moc červená barva a řepu se mi už přidávat nechtělo 😀