
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 1 menší květák
- 5 brambor
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Rozebereme opraný květák na malé růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev a petržel nakrájíme na malé a tenké plátky, oloupeme cibulku a nakrájíme najemno.
-
Všechnu zeleninu vložíme do rendlíku a přilijeme vodu, přidáme sůl, pepř, drcený kmín a necháme vařit cca 20 minut, než květák, brambory a zelenina změkne. Potom vezmeme šťouchačku na brambory a zeleninu v polévce pořádně rozšťoucháme, aby byla hustší.
-
Nakonec rozšleháme 1 až 2 vejce a rozmícháme v polévce.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: angie5