Červená čočka s pohankou a batátem – pro nejmenší

75
- reklama -

Suroviny
1 porce

3 PL červené čočky
2 PL pohanky lámanky
1/2 většího batátu
1/2 cm pórku
1 KL olivového oleje
špetka soli
špetka majoránky
1/2 stroužku česneku

Postup přípravy receptu

  1. Batát nastrouháme najemno, pórek nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a naškrabeme nožem (nebo prolisujeme, ale v tomto malém množství se to prolisovat téměř nedá).

  2. V kastrůlku rozehřejem olivový olej a na mírném plameni krátce orestujeme pórek. Přidáme nastrouhaný batát, promícháme, přidáme česnek a čočku a podlijeme vodou. Dusíme cca 10-15 minut, než je čočka měkká.

  3. Vsypeme pohanku lámanku, osolíme a přidáme majoránku. Necháme několik minut povařit.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Pohanka se normálně nevaří, ale do receptů pro nejmenší ji vždy nechám několik minut projít varem.

Pokud chceme polévkovitější (řidší) konzistenci, můžeme dát víc vody.