Ricottový nadýchaný desert s jablky

119
- reklama -

Suroviny
8 porcí

4 vejce – bilky, žloutky
kelimek ricotty 250 g
250 ml mleka – sojove natural
120 g spaldove celozrnne mouky
4 g prasku do peciva
2 jablka
sladidlo dle chuti – med, fladrops, zero toping
skorice

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyslehane s ricottou a mlekem, pridame mouku a prasek do peciva.
    Zaslehame snih z bilku a sladidlo.

  2. Jablka oloupeme, vykrajime jadrince a nakrajime na kosticky.

  3. Formu na peceni vylozime pecicim papirem. Na dno formy vyskladame jablka. Na jablka nalijeme testo.

  4. Peceme na 150 st. v elektricke troube, do suche spejle. Po vychladnuti posypeme skorici.

Poznámka od kuchařky

Recept je na klasickou dortovou formu v prumeru 24 cm, ja pekla 1/2 davky, je na fotce.