Kuřecí paštika se škvarky a mandlemi

44
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecích jater
100 g škvarků
1 větší cibule
4 stroužky česneku
50 ml smetany 31%
50 g studeného másla + na polití
1 lžička mleté papriky
paštikové koření
snítka tymiánu
1 lžíce sádla
sůl
pepř
hrst brusinek
3-4 lžíce mandlových lupínků
Domácí paštikové koření:
6 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
3 kuličky jalovce
2 hřebíčky
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Rozpustíme sádlo a přidáme škvarky,. Po krátkém opečení přidáme cibuli s česnekem.


    Zobrazit celý recept

  2. Až cibule zpění, přidáme papriku, játra, lístky tymiánu a dusíme do měkka. Můžeme je po chvíli malinko podlít vývarem nebo vodou. Mezitím v hmoždíři potlučeme koření a prosejeme přes sítko.

  3. Když jsou játra téměř měkká, přidáme sůl, koření a po změknutí odstavíme. Vmícháme máslo a necháme chvíli chladnout.

  4. Játra promixujeme ponorným mixérem a přilijeme smetanu. Mixujeme do hladké paštiky. Nakonec paštiku podle chuti dochutíme, vmícháme brusinky a mandle. Trochu necháme na povrch.

  5. Paštiku předěláme do vhodné misky, uhladíme, posypeme zbylými mandlemi a brusinkami. Nakonec zalijeme rozpuštěným máslem a dáme vychladit.