
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 50 g lesních hub (čerstvých nebo i sušených)
- 1 ks mrkve
- 1/4 ks celeru
- 1 ks cibule
- 1 ks bobkového listu
- špetka soli
- špetka pepře
- čerstvý rozmarýn
- 100 g másla
- 200 g krup
- 1,2 l vody
- 1 kostka zeleninového bujónu
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby nakrájejte (dají se použít i sušené, bez namáčení předem), oloupanou mrkev a celer nakrájejte na tenké proužky, oloupanou cibuli nakrájejte najemno.
-
Na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte mrkev, (houby pokud máte čerstvé), celer a 5 minut restujte.
-
Zalijte vodou, přidejte kostku bujónu, bobkový list (sušené houby) a vařte 10 minut. Přidejte propláchnuté kroupy, nasekaný rozmarýn a vařte 15-20 minut.
-
Podle chuti osolte a opepřete a můžete servírovat.
Poznámka od kuchařky
Kroupy je dobré si den předem naložit do vody a před použitím pořádně propláchnout.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k