- reklama -
Suroviny
individuálně, podle množství feferonů
- feferony (měla jsem dlouhé, podobné kozím rohům)
- sušené brusinky (do každé sklenice asi 2 lžíce)
- Na lák:
- 320 g cukru
- 110 g soli
- 1 l octa 8%
- 3 l vody
- 6 hřebíčků
- 6 nových koření
- 20 kuliček pepřů
- 5 bobkových listů
- 1 lžíce Deka
Postup přípravy receptu
-
Feferony očistíme, odkrojíme stonky a nakrájíme na kousky asi 2-3 cm.
-
Po částech je vkládáme do sklenic a vždy mezi vrstvy dáme trochu brusinek.
-
Zalijeme teplým lákem, sterilizujeme asi 15-20 minut při 100°C.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem hodně ostré feferony. Brusinky je malinko zjemní. Jsou výborné ke grilovaným masům, k salámovým mísám a pod.
Skleničku takových feferonek mi kdysi donesl přítel do práce, ale s hrozinkami.
Co se nálevu týká, nemusí se používat zrovna tady ten. Každý z nás má určitě nějaký svůj oblíbený 🙂
Kuchařka: JanaDorazinova