Kapusta jako příloha se slaninou a smetanou

57
- reklama -

Suroviny
2 porce

8 velkých kapustových listů
100 ml smetany ke šlehání
50 g kvalitního špeku nebo slaniny
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
hrubě mletý pepř
špetka muškátového oříšku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapustové listy omyjeme a vyřízneme tvrdý střed. Nakrájíme na nudličky a 3 minuty vaříme v osolené vodě – bez pokličky. Pak je ihned vyjmeme a zchladíme v ledové vodě, nejlépe s kostkami ledu (není nutné). Kapustu necháme okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrolu rozpustíme na drobno nakrájený špek s máslem, přidáme jemně posekanou cibuli, když zesklovatí, tak i sekaný česnek. Poté zalijeme smetanou a vsypeme kapustové listy.

  3. Dochutíme popřem, solí a muškátovým oříškem, stále mícháme. Když smetana zhoustne, ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Kapusta je dobrá k jakémukoli pečenému masu, ale i k uzenému. Dokonce i samotná, třeba s pečivem. 😉