
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 máslová dýně
- 1 větší cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru
- 2-3 cm čerstvého zázvoru
- sůl
- pepř
- kurkuma
- K podávání:
- zakysaná smetana
- pár kapek dýňového oleje nebo opražená dýňová semínka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nasekáme a na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět. Očistěnou dýni nakrájíme na malé kostky a přidáme k cibuli. Orestujeme a zalijeme horkou vodou.
-
Přidáme očistěnou a překrojenou mrkev, řapík celeru a pozvolna vaříme do změknutí asi 10-15 minut. Přidáme oloupaný, nastrouhaný zázvor a vše dohladka rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme půl lžičky kurkumy (nemusí být ale, je zdravá a dodá skvělou chuť).
-
Podáváme ozdobené kopečkem zakysané smetany, pokapané dýňovým olejem nebo posypané opraženými dýńovými semínky.
Kuchařka: Marie Svarcova