- reklama -
Suroviny
- 320 g másla
- 330 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 170 g kokosu
- 1 vejce
- citronová kůra
- 20 g skořice (pokud vám to bude připadat moc, tak dejte podle vlastního uvážení)
- Na dohotovení:
- jahodová zavařenina
- Čokoládová poleva:
- 150 g čokolády na vaření (můžeme přidat ledové kaštany)
- 1,5 dl šlehačky
- 1 lžíce práškového kakaa
- strouhaný kokos
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme ho do druhého dne odpočinout v lednici. Druhý den těsto rozválíme a vykrajujeme tvary (já dělám srdíčka), která upečeme na suchém plechu nebo plechu vyloženém pečícím papírem.
-
Upečené kousky spojujeme zavařeninou a máčíme v čokoládové polevě, kterou připravíme rozmícháním čokolády v teplé šlehačce – můžeme přidat kakao, aby byla poleva tmavší. Po částečném zaschnutí posypeme kokosem.
Poznámka od kuchařky
Recept byl zveřejněn v publikaci Vaříme s Habadějem 1993, jeho autorem je J. Zajíček z Náchoda.
Kuchařka: Dajda